Petak, 24 Marta, 2023

SELMA KUÇEVIQ, ANTARE e BORDIT BOTUES NDËRKOMBËTAR të “GAZETA E ALPEVE”

SELMA KUÇEVIQ, është nga Tutini i krahinës sëSanxhakut, Deputete e Partisë Aksioni Demokratik e (SDA-së opozitare, me kryetar dr. Ugljaninin), deputete e Sanxhakut, e cila gjatë dy mandateve në Kuvendin Popullor të Serbisë ka kontribuar me veprimtaritë e saj për integrimet ndërballkanike e euro atlantike në mes Sanxhakut me Kosovën, Shqipërinë, Luginën e Preshevës, një ndër 6 deputetet në Republikën e Serbisë që e ka njohur Pavarësinë e Shtetësinë e Kosovës, vjen nga një familje me traditagenetike të shquara për vendlindjen e tyre, Sanxhakun, babai i saj Shemsudin Kuçeviq ka qënë për gjashtëmandate kryetar i komunës së Tutinit dhe ishte një ndër personalitetet ma të shquara në Sanxhak, Serbi, Bosnje-Hercegovinë, Malin e Zi etj. ​SELMA KUÇEVIQ ishte e Ftuar Nderi edhe në“Kuvendi Kombëtar i Alpeve” në Pejë, me 12 Nëntor2022, ku nderoi me Praninë e Saj dhe e Përshendeti Kuvendin, ishte në Panelin e Drejtimit të Kuvendit përkrah personaliteteve të tjera në Panel- nga Kosova e Shqipëria, SHBA e Europa,...

Pročitaj više
Page 1 of 5 1 2 5