E enjte, 25 Korrik, 2024

NATO-ja dërgon një batalion shtesë në Kosovë

Eskalimi i tensioneve në Komunën e Zveçanit, në veri të Kosovës, kanë ndikuar që NATO-ja të marrë vendimin për dërgimin e forcave shtesë në Kosovës.

18
SHARES
226
VIEWS

Në përgjigje të trazirave të fundit dhe lëndimit të 30 anëtarëve të Forcës së NATO-s në Kosovë, NATO-ja ka drejtuar vendosjen e Forcave Rezervë Operacionale (ORF) për Ballkanin Perëndimor, e cila ishte në gatishmëri shtatëditore të vendosjes së statusit.

Një batalion shtesë shumëkombësh i forcave rezervë është urdhëruar të ulë statusin e gatishmërisë për t’u vendosur nga katërmbëdhjetë në shtatë ditë, në mënyrë që të jenë të gatshëm të përforcojnë KFOR-in nëse është e nevojshme.

“Vendosja e forcave shtesë të NATO-s në Kosovë është një masë e kujdesshme për të siguruar që KFOR-i të ketë aftësitë që i nevojiten për të ruajtur sigurinë në përputhje me mandatin tonë të Këshillit të Sigurimit të OKB-së”, tha Adm. Stuart B. Munsch, komandant i Komandës së Forcave të Përbashkëta Aleate në Napoli, (JFC Napoli).

“Dëshiroj të përgëzoj KFOR-in për veprimin e shpejtë, të përmbajtur dhe profesional për të ndërhyrë për të ndalur trazirat dhe për të shpëtuar jetë. Dhuna duhet të ndalet dhe të gjitha palët duhet të ndalojnë së ndërmarrë veprime për të minuar paqen në çdo dhe të gjitha komunitetet e Kosovës”, thuhet në komunikatën e NATO

Diskutim rreth këtij postimi

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.